19:00

Це не кінець друкованих фотографій у Львові, це золотий вік

Як суспільство, ми зараз створюємо більше фотографій, ніж будь-коли раніше, і загальну кількість їх важко зрозуміти. Цього року, за підрахунками, мільярди людей, озброєних смартфонами, зроблять близько 1,2 трлн знімків. Багато з них поділяться в соціальних мережах, але багато інших просто забудуться. Кілька хороших селфі промайне перед вашими очима, коли ви проведіть по них вліво або вправо, пізно в п’ятницю ввечері. Але навряд чи хтось зробить перехід у фізичний світ, шматочки стають плямами чорнила, які зростаються у зображення на аркуші паперу, полотна, дерева чи металу - друку.

 

Причини цього раціональні, і немає жодного сенсу боротися з прогресом, але ми також не повинні ігнорувати значення друку фото у Львові. Ми можемо більше не друкувати кожну фотографію за замовчуванням, але це насправді може бути хорошою справою для друку. Зараз мова йде про якість, а не про кількість,а фотографії на сайті друк фотографій Львів які ми вибираємо для друку, заслуговують на найкращу обробку. Чесно кажучи, ніколи не було кращого часу для друку, ніж зараз, завдяки технологічному прогресу як цифрових камер, так і струменевих принтерів. Якщо ви ще не спробували себе в друку фотографій, ви зобов'язані зробити це, навіть якщо ви просто випадковий фотограф.

 

Друк не мертвий - це краще, ніж будь-коли
Це звичайний рефрен у цифрову епоху, а не лише стосовно фотографії. Друк мертвий, або принаймні вмирає, правда? По правді, певний вид друку, безумовно, зменшився, але це не трагедія. Раніше відбитки були єдиним способом перегляду наших фотографій (окрім зйомки слайдів та використання проектора). Ми відкинемо наш фільм в аптеку і знімемо його через 24 години не тому, що це була краща система, а тому, що це все, що ми мали.

 

Ми схильні романтизувати друк, але коли друк був нормою, багато фотографій все ще були втрачені та забуті (а деякі були знайдені знову). Більшості призначено для фотоальбомів чи короб для взуття, які сидітимуть і збирати пил до дня, що рухається. Якщо менше забували, то це було тому, що їх робилося менше. Насправді набагато менше - у 2000 році Кодак оголосив, що в цьому році було зроблено 80 мільярдів знімків.

 

Звичайно, це звучить як багато (на той час це було новою віхою), але для тих, хто думає про таку велику кількість, як неясні хмари нулів, вважають, що 80 мільярдів - це ще 1,12 трлн сором'язливих 1,2 трлн фотографій 2017 року. Щодо математично відмовлених, давайте кажучи про інший спосіб: Віднімання загальної кількості фотографій, зроблених у 2000 році, від зроблених у 2017 році, не вплине на кількість безшовних дзеркальних селфі, розміщених самотніми чоловіками на Tinder.

 

Коли зроблено так багато фотографій, не дивно, що надруковано відносно мало. Зрештою, кожен друк коштує грошей, тому, звичайно, люди не збираються надрукувати 1,3 трлн фотографій (можливо, вони надрукують незначну частку, наприклад, о 80 мільярдів). Більше того, питання друку полягав у тому, щоб поділитися пам’яттю з кимось іншим. Тепер, коли для цього нам не потрібні відбитки, є сенс, що люди вирішують не витрачати на них гроші, особливо коли обмін зображеннями в електронному вигляді також буває набагато зручнішим.

 

Але люди все ще люблять відбитки. Навіть "низький кінець" друку є живим, і миттєва фотографія зазнала величезного відродження в останні роки. Polaroid Originals (раніше проект неможливий) створив навколо себе цілий бренд, а фотокамери та фільмові пакети Fujifilm Instax склали шість із десятки найкращих фотографій, що продаються на Amazon минулого сезону свят.

 

| Добавил: Admin | Теги: Це не кінець друкованих фотографій , друк фото Львів, друк фотографій Львів, це золотий вік | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close